Iată că românii nu se cuminţesc şi încearcă în continuare să facă nişte bani pe spatele unor oameni cinstiţi (a se citi “necunoscători”). Acest subiect a fost dezbătut şi de fratele meu pe blogul lui. El prezintă metode similare prin SMS, prin telefon şi cum funcţionează ţeapa.

Acum câteva minute am primit un mail foarte interesant de la o adresă de Gmail cu titlul “Tombola Orange”. Ce tare, Orange foloseşte serviciile Google. :P Bineînţeles că aceste mici detalii fac toată diferenţa, aşa că am început să citesc mailul cu un zâmbet pe faţă. Iată ce scrie:

Avand in vedere ca Orange a implinit 10 ani de existenta, iar prin parteneriatul nostru cu alte firme ti-am pregatit un concurs cu premii ce constau in castigarea a:
10 Renault Megane Sedan
100 Laptopuri Sony Vaio
1000 Mingi Orange.

Dumneavoastra alaturi de alte 19.999 persoane ati fost alese la intamplare.

Primele 10 persoane care intra in competitie vor fi fericitii castigatatori ai unui Laptop Sony Vaio fara tragere la sort. Pentru restul premiilor va fi o tragere la sort care va avea loc pe data de 25.05.2008 iar concursul a inceput pe data de 16.05.2008.

Primii 100 care indeplinesc conditiile, vor primi ca bonus 100 de euro pe parcursul unui an.

***CONDITII ** *

Pentru a te inscrie trebuie sa dai REPLY la acest e-mail si sa ne trimiti datele personale (numele, adresa , numarul **dumneavoastra de telefon) impreuna cu un cod de reincarcare orange (neutilizat) in valoare de 10 euro. **

Daca doriti sa participati la aceasta tombola dati Reply la acest e-mail si completati urmatoarele:
Numele:
Adresa:
Numarul de telefon:
Codul de reincarcare </em> :</span>

Castigatorii vor fi contactati telefonic de un operator Orange.

Va multumim, va asteptam. Succes!
Concursul incepe pornind de acum!

Atentie!!!
Mai multe coduri de reincarcare trimise! Mai multe sanse de castig!

Important!!!
Este foarte important ca adresa si numarul dumneavoastra de telefon sa fie scris corect!

Nota. Daca la extragerea finala NU sunteti castigator 80% din valoarea cartelei/cartelelor de reincarcare trimise va vor fi returnate prin serviciul Trasnfer Credit catre numarul dumneavoastra.
© 2008 Orange Romania. Toate drepturile rezervate

Mai are rost să spun cât de stupid sună această tombolă? De ce ar avea nevoie Orange de credit de reîncărcare? Cum ştie Orange adresa mea de mail din moment ce nici măcar nu sunt client Orange? Cum am fost eu ales la întâmplare şi de unde? De ce foloseşte Orange adrese de mail de la Gmail? Cum de nu auzim nimic de această tombolă la televizor sau în ziare? Cum de durează numai 9 zile?

Sunt atât de mule semne de întrebare că trebuie să fi chiar neştiutor ca să pici în plasă. Dar sunt sigur că le merge acestor escroci, pentru că totdeauna se găsesc oameni creduli care vor un câştig rapid.