*simplitate **adj.* – însuşirea de a fi simplu; lipsă de formalitate, de complicaţii; p. ext. lipsă de artificialitate, de afectare, de prefăcătorie; simplicitate.

Lucrurile din jurul nostru devin mult prea complicate. Prea multe funcţii, opţiuni, actualizări, versiuni. Telefonul nu mai este un simplu mijloc de conversaţie. Acum de pe telefonul mobil intri pe internet, asculţi muzică, radio, te uiţi la filme, faci poze, îţi programezi activităţile, etc. Programele software care acum caţiva ani făceau un lucru şi bun, acum fac prea multe lucruri pentru nevoile omului de rând.

Îţi ia atât de mult să înveţi ce face fiecare lucru încât după ce te-ai obişnuit cu el vine versiunea următoare pe care trebuie să o înveţi (parţial) din nou. Dar acum suntem tineri şi mai putem ţine pasul cu noua tehnologie, car nu credeţi că vom obosi curând?

Am impresia că ne complicăm vieţile atât de mult încât în viitorul apropiat o să fim dispuşi să platim mai mult pentru un produs mai simplu. Trebuie să se încheie era 3in1 şi să avem o viată mai simplă.