De curand am trecut printr-o situatie din care am invatat din nou cat de important e cum pui problema atunci cand trebuie sa prezinti o idee, un concept. Este foarte important sa crezi in ideea ta si sa nu dai inapoi la orice mic obstacol care ar putea sa iti apara in cale.

Acum cateva saptamani ma pregateam pentru pitch-ul de la Launch48. Bineinteles am decis sa ma uit la pitch-urile de la editia anterioara. Printre acestea dau de urmatorul.

Prima mea reactia a fost “S##t, ideea asta este similara cu a mea!”. Ma panicasem putin la gandul ca aceasta idee similara nu trecuse cu un an in urma. Ce sanse erau ca a mea sa treaca? De dat inapoi nu mai puteam sa dau din moment ce ma inscrisesem deja pe site. Si atunci am inceput sa analizez acel pitch, sa vad exact care sunt diferentele intre cele doua idei, sa evidentiez caracteristicele serviciului propus de mine si sa incerc sa imi dau seama cum as putea sa fac pitch-ul meu mai bun. Experienta ce a urmat mi-a aratat ca a fost bine ca nu am cedat primului impuls, ideea mea aflandu-se printre cele alese.

Asadar, nu va speriati de primul obstacol care va iese in cale, de primul prieten care spune ca e o idee proasta, de primul exemplu negativ pe care il descoperiti. Daca voi credeti cu adevarat in idee, daca mai gasesti alti oameni care iti impartasesc parerea, nu ceda. Nu trebuie sa creada toti in ea.

InviteMe.ro merge mai departe. Mai multe detalii pe blog.