O sa ma leg putin de “actiunile sindicale” din ultima vreme. Toata lumea sare la gatul Guvernului pentru noile masuri anti-criza (sau “anti-intrat-in-rahat” cum prefer eu sa le zic), toti sunt nemultumiti de luarea acestor masuri, dar oare acesti oameni si-au pus problema asta atunci cand se faceau ca lucreaza? Tot din directia aia a venit si vorba “lucrezi ca la stat” sau “timpul trece, leafa merge”.

Ei bine a sosit vremea cand ne dam seama ca atunci cand un profesor isi face treaba de mantuiala si nu e in stare sa inspire si sa educe un om, tot statul are de pierdut pentru ca acel om nu isi va gasi un loc de munca si va ajunge somer. Astfel el nu produce nimic, ci sta si traieste din banii de somaj. Deci profesorul a adus o pierdere la bugetul de stat.

Cand doctorul nu isi face treaba cum trebuie, oamenii nu se mai intorc in campul muncii, sau atunci cand ajuta oamenii sa se pensioneze pe caz de boala, ei fac deasemenea un deserviciu statului. Si ei la randul lor aduc pierderi la bugetul de stat.

Si exemplele pot continua…

Acesti oameni ar trebui sa se intrebe cat produc ei intr-o luna in care ei isi iau salariu oricum. Si nu numai cei care lucreaza la stat trebuie sa iti puna intrebarea asta.

Chiar asa, tu ce ai produs in ultima luna pentru angajatorul tau?

PS: Mai aud asta: “Guvernul ne fura!”. Sa fim seriosi. Daca cei de la guvernare vor sa fure, o vor face “pe la spate”, fara sa isi puna toata tara in cap.