Azi m-am trezit dis de dimineata si impreuna cu fratele meu am pornit catre Centrul de Transfuzie Sanguina al Municipiului Bucuresti pentru a dona sange. George a venit cu propunerea si eu i-am dat curs din mai multe motive: imi place gestul de a dona (am mai facut asta acum ceva timp), este si avantajul de a ti se face analize odata cu donarea si anul asta nu am facut nicio fapta buna, notabila.

Trebuie stiut ca pentru a dona sange trebuie sa ai o stare de sanatate buna, sa nu fi avut boli care te impiedica sa donezi, este bine sa nu consumi alcool inainte si sa mananci bine de dimineata, inainte de a merge la centru. Nu trebuie sa mananci cand mergi sa faci analize de alt fel, trebuie sa mananci inainte de donare sange pentru a nu lesina pe acolo. :)

Cat am fost la centru, doamnele doctor ne spuneau ca trebuie sa se promoveze periodic pentru a putea avea un numar optim de donatori. Atunci am zis sa dam si noi o mana de ajutor si sa pornim o leapsa printre bloggeri. Sunt sigur ca putem ajuta considerabil cu promovarea acestui gest.

Asa ca, dam drumul la Leapsa Donatorului de Sange pentru: Matei Garici (ca tot si-a lansat blogul), Orlando, Costin, Bob si Pandutzu.

Bineinteles ca donatorii trebui sa dea leapsa mai departe si sa prezinte dovada donarii. Dovada mea e mai jos.