De cateva luni de zile aveam in minte o idee de proiect pe care vroiam neaparat sa o pun in aplicare. Din diferite motive am tot amanat demararea proiectului pana cand am auzit de Launch48. Si am zis “De ce sa nu imi validez ideea in cadrul acestui eveniment?”. (Pentru cei care nu stiu, Launch48 este un eveniment in cadrul caruia oricine poate propune o idee de proiect, din toate propunerile se aleg prin vot 3 idei care sunt duse la bun sfarsit in 2 zile).

Pe langa validarea ideii, am vrut sa imi testez abilitatile de pitching si sa iau din nou parte la un workshop. Mi-am pregatit pitch-ul in timpul week-end-ului si am plecat spre Bucharest Hubb cu gandul ca orice ar fi, tot voi avea parte de 2 zile interesante. Mai jos este clipul cu primul meu pitch.

Am fost bucuros sa vad ca ideea mea a trecut de cele 2 runde de vot. Asa ca ideea a mers mai departe iar dintre cei prezenti mi s-au alaturat: Catalina, Cristina, Dumitrita, Andrei, Haotik, Manu, Matei si Sorin. Consider ca am avut o super-bafta cu oamenii care au intrat in echipa, fiecare a adus cate ceva de valoare si lucrurile au mers mai repede decat m-am asteptat. Am avut un mare avantaj cu Manu, care venise din Iasi special pentru acest eveniment si care, lucrand pentru o firma ce vinde verighete de nunta, avea statistici legate de nuntile din Romania. Asa am aflat super-informatii pe care altfel le gaseam mai greu pe internet.

In aceste zile, echipele de mentori ne-au indrumat in diferitele stagii prin care trebuia sa treaca proiectul nostru din stadiul de idee pana la ceva palpabil. Am invatat multe lucruri interesante de la ei, lucruri care imi vor fi cu siguranta folositoare in viitor.

La finalul celor 2 zile aveam un plan de business cu strategie clara de dezvoltare, un plan de marketing bine gandit, un nume de domeniu – InviteMe.ro, o minima cercetare de piata, o baza de date cu posibili clienti, un site functional (cu functii de baza) si prezentarea pentru NetCamp.

Launch48 a fost pentru mine un exercitiu pe care nu regret ca l-am facut. Nu cred ca regreta nimeni faptul ca a participat la acest eveniment (poate doar o persoana…), asa ca le recomand tuturor celor care vor sa isi valideze o idee sau sa invete cum se porneste un proiect online, sa se inscrie la urmatoarea editie a evenimentului. Cred ca o sa mai particip si eu o data, just for the fun of it. :)

As dori sa le multumesc inca o data tuturor celor care si-au adus aportul la acest proiect si celor care vor continua sa o faca. Pentru ca InviteMe.ro este doar la inceput…