Dupa RoTweetMeet2
Dupa acest nume pompos, mai multi oameni s-ar fi asteptat sa fie un eveniment mai deschis, care sa adune macar cat mai multi oameni “strong” din acest val Twitter. Cu toate astea a fost un eveniment ok, cativa ameni interesanti care au avut lucruri interesante de spus.
Pe scurt:
Dragos Roua a vorbit despre motivele lui de a folosi Twitter-ul: din curiozitate tehnica, cercetare, promovare, informatie, cautare de informatie in interes personal, networking.
Bobby Voicu a prezentat unelte ce pot fi folosite pentru Twitter: TwittDeck, Twuffer (mesaje ce pot fi trimise cand nu esti online), Tweetlater (auto-follow, auto-mesajerie), Twist (trenduri dupa diferiti termeni), tooluri de short url, pentru mobil.
Calin Fusu (Neogen) a vorbit despre oameni si mediul online, directia in care retele sociale se pot dezvolta pe viitor. A facut o comparatie intre orase cu structurile lor interne si retelele sociale.
Alex Seremet (BMW) ne-a spus despre strategia de comunicare online BMW si despre modul in care o companie vede promovarea online prin bannere dar si prin retele sociale, microblog, blog, forum. Pentru mine a fost prima prezentare BMW ce contine cuvantul “FUCK”.
Tudor Galos (Microsoft) despre importanta Twitter-ului: feedback, relationare si modul in care Microsoft abordeaza acest mod de comunicare. Tot el ne-a spus ca injuraturile pot fi trimise si pe romania@microsoft.com dar pe Twitter e mai rapid. True.
Alin Zainescu (StatusPimp) a prezentat studiul de caz al lansarii serviciului pe Twitter in comparatie cu FaceBook, LinkedIn, Plaxo. Twitter a fost mai tare.
Dragos Novac (Metropotam) ne-a povestit despre cresterea numarului celor care vin din social media pe Metropotam si despre decizia lor de a intra in acest mediu.