Ziua barbatului

Totul a inceput in 1931 cu imaginea lui Mos Craciun creata de Coca-Cola ca lucrurile sa se dezvolte si mai mult. Astazi avem un alt producator de bauturi, de data asta alcoolice, care vrea sa le ofere barbatilor ce si-au dorit din totdeauna: Ziua Barbatului. Ca barbati trecem cu greu in fiecare an prin perioada de oferit cadouri ce incepe cu Mos Nicolae, continua cu Mos Craciun, Sf. Ion (in cazul meu cel putin), Valentine’s Day (mai nou), Dragobetele (mai nou), 1 Martie si se incheie cu 8 Martie.

Din cauza asta ma bucur ca exista o astfel de initiativa. Dar totusi, de ce trebuie sa fie asociata aceasta zi cu berea? Daca esti barbat inseamna ca automat bei bere? Ei bine mie nu imi place berea, are un gust groaznic si nu imi face deloc placere sa o beau. Exceptie face numai Guinness (dar numai de la mama lui de acasa – am descoperit ca un Guinness baut in Skopje nu are acelasi gust ca cel din Londra) si cateva beri Belgiene speciale.

Ei bine iata cum o companie se foloseste de dorintele oamenilor pentru a-si face reclama. Dar daca tot vorbim de asta, stiti cumva care este numele producatorului de bere care se ocupa de aceasta campanie? Sincer eu am vazut reclamele la TV inainte dar pana sa incep sa scriu acest post nu stiam sa raspund la aceasta intrebare.